14.yılında

Alaçatı Ot Festivali

Rüya gibi bir filmin içinde geziyormuş hissi uyandıran Alaçatı, 2010 yılından beri Çeşme Belediyesi tarafından organize edilen ot festivaline ev sahipliği yapıyor. Ege mutfağının eşsiz lezzetleri arasında olan yüzlerce taze ot, festivalde ziyaretçilere tanıtılıyor ve ziyaretçilerin beğenisine sunuluyor.

4 gün süren organizasyon; söyleşiler, atölye çalışmaları, yarışmalar, sergiler ve konserlerle  “festival” kelimesinin hakkını sonuna kadar veriyor.

Alaçatı’nın rengarenk sokaklarını daha da hareketlendiren, ziyaretçilerine hem yararlı bilgiler sunan hem keyif dolu vakitler yaşatan hem de onları Türkiye gastronomisinin önde gelen isimleriyle bir araya getiren Alaçatı Ot Festivali, her yıl binlerce yerli ve yabancı ziyaretçiye ev sahipliği yapıyor.

ege'nin bağrından

Yüzlerce ot çeşidi

Akla Ege düşerse...

alaçatı ot yemekleri festivali
Akla Ege düşerse, yemek düşer. Taze otların, zeytinyağlıların, sebzelerin ve doğanın en naif ürünlerinin kokusunu duyar gibi olursunuz. Uzun ve sağlıklı yaşamın sırrını barındıran Ege mutfağı, o kadar zengindir ki adına festivaller düzenlenir. Yemeklerin baş tacı olan taze otların ve sebzelerin tadıldığı, yöresel tatların sunulduğu ot festivali, her yıl ülkemizin dört köşesinden ziyaretçi akınına uğrar.

İzmir’de düzenlenen ilk ot festivallerinden biri olan ve Çeşme Belediyesi’nin organize ettiği Alaçatı Ot Festivali’nde ziyaretçiler, Ege bölgesinde yetişen yüzlerce ot çeşidinden yapılan birbirinden lezzetli yemekleri tatma ve keşfetme şansı bulur. Festival, sadece yüzlerce otun görücüye çıkmasıyla değil, atölye çalışmaları, yeme-içme tadımlarının yapılması ve yerel yemeklerin satıldığı bir şenlik havasında geçer.
Her yıl başka bir otun tema olarak belirlendiği ve yemeklerin ağırlıklı olarak bu otla yapıldığı festivalde dağlama, deli kereviz, deve tabanı, ebegümeci, hardal, iğnelik, körmen, radika, şevketi bostan, tilkişan, tirşik otu, turp otu ve yabani rezene, festival konuklarının beğenisine sunulduğu yüzlerce ottan sadece birkaçı.

Ot yemeklerinin yanı sıra ev yapımı reçeller, salçalar, mezeler, börekler, çörekler ve pastaların da sunulduğu festivalde, Ege mutfağının eşsiz lezzetleri tadılıyor. Ayrıca bu yiyecekler ve kullanılan malzemelerle ilgili değişik bilgiler ve tarifler de veriliyor. Böylece festival stantları arasında alışveriş yapan ziyaretçiler beğendikleri lezzetleri evlerinde, öğrendikleri püf noktalarıyla yapabiliyorlar.

Parmak ısırtan yemeklerin mis gibi kokularının yayıldığı Alaçatı Ot Festivali, tamamen doğal ve organik ürünleri ön plana çıkararak vegan ve vejetaryen beslenenlerin de uğrak noktası. Festival boyunca ziyaretçileri, zeytinyağı, meyve, süt ürünleri ve hediyelik eşyaların bulunduğu farklı stantlar bekliyor.

Bir noktada değil her noktada festival!


Alaçatı Ot Festivali, tüm Alaçatı'ya yayılan benzersiz bir deneyim sunuyor. Ot yarışmaları, konserler, söyleşiler, sergiler, atölyeler, çocuk etkinlikleri ve sokak müzisyenlerinin performansları gibi birçok etkinlikle dolu olan bu festival, Ege'nin lezzetlerini, kültürünü ve doğal güzelliklerini keşfetme fırsatı sağlıyor. Dağlarda yapılan doğa yürüyüşleriyle yabani otları tanıyabilir, Ege'nin bahar coşkusunu yaşayabilirsiniz.
magnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram